A Vörösmarty Mihály Gimnáziumról

 

Iskolánk Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának középiskolája. Az intézményben 54 tanár 24 osztályban 770 diákot oktat négy évfolyamos és nyolc évfolyamos képzési formában.

Az oktatás szaktantermi rendszerben folyik. Az audiovizuális eszközökkel felszerelt, jó kialakítású tantermeken kívül, könyvtár és olvasóterem, 3 természettudományos laboratórium, 2 számítógépterem és Internet hozzáférés segíti a diákok tanulását. Az épülethez iskolakert, sportudvar, tornaterem és kondicionáló terem tartozik. A 300 fős előadóterem igényes, kedvező színhelyet biztosít országos szakmai konferenciák, továbbképzések, kulturális rendezvények számára.

Az intézménybe felvételi vizsgával kerülnek a tanulók. Az idegen nyelvi, a matematika, a biológia, a kémia valamint a humán tagozatos tantervű osztályokban emeltszintű képzés folyik.

Az intézményben angol, német, francia, orosz és latin nyelv tanulására nyílik lehetőség. Felmérés után haladó vagy kezdő évfolyamszintű csoportokba kerülnek a jelentkezők. Az idegen nyelvek mellett csoportbontásban tanítjuk a matematikát, a számítástechnikát és a szabadon választott szaktárgyakat.

Az érdeklődő tanulók többféle szakkör, egyetemi előkészítő közül választhatnak. A könyvtár minden délután nyitva van, ahol az Internet is szabadon hozzáférhető.

Az intézményt színes diákélet jellemzi. Az iskolai diáksportkör keretein belül elsősorban az atlétika, a röplabda és kosárlabda szerepe jelentős. A természetjáró túrák népszerűsége évek óta változatlan.

Iskolánk az országos környezetvédelmi mintaiskola hálózat tagja, a természet- és környezetvédelmi nevelésnek több évtizedes múltja van.

Diákjaink évről-évre eredményesen szerepelnek a legrangosabb középiskolai tanulmányi versenyeken végzős tanulóink többsége felsőfokú oktatási intézményekben tanul tovább.

Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium ápolja a kapcsolatot a régebben végzett tanítványaival. A hatvanas évek második felében érettségizett diákok kezdeményezésére 1990-ben alakult meg az ÉRDI VMG Baráti Köre Egyesület, amely azóta is folyamatosan dolgozik iskolánk érdekében.

Az intézmény tevékenységét két alapítvány segíti:

  • Érdi Gimnázium Alapítvány
  • Vörösmarty Mihály Gimnázium Alapítvány.

 

Honlap: http://www.vorosmarty-erd.sulinet.hu/